Spring naar inhoud

Even voorstellen

Mariëlle Weekhout (1973)

In 2017 ben ik naast mijn baan in loondienst als loopbaancoach een praktijk gestart voor massages. Het was iets wat direct goed voelde vanuit een drive om mensen te helpen met ontspannen. Tijdens mijn vakanties in Azië liet ik me iedere dag masseren, het zit daar echt in de cultuur. Bij Energie en Balans vind je dan ook een aantal massagevormen met duidelijke Oosterse invloeden. 

Guasha therapie kwam vervolgens op mijn pad, een eeuwenoude Chinese schraaptechniek die bij talloze lichamelijke klachten ingezet kan worden maar ook een preventieve werking heeft. Het paste precies bij de behoefte die ik zag bij cliënten: een andere aanpak van klachten, aanvullend op behandelingen in het reguliere circuit. Na een behandeling voel je écht dat er wat gebeurd is. 

Maar de cirkel was voor mij nog niet rond. Al jaren ben ik geïnteresseerd in onderwerpen die met vitaliteit (voeding, beweging, zingeving, stressbeheersing en mindset) te maken hebben en ben ik door dingen uit te proberen erachter gekomen wat wel en niet voor mij werkt. Dagelijks zie en spreek en zie ik mensen die zich niet (meer) zo vitaal voelen als ze graag zouden willen, vage klachten hebben en niet goed (meer) weten hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Dat is ook niet zo gek, want dat vraagt maatwerk en gepuzzel naar de ontbrekende stukjes én een stukje bewustwording. Geen enkel lichaam is hetzelfde, dat maakt een mens  ook zo uniek. Wat voor de één werkt, hoeft helaas niet voor jou te werken. Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn om dit te integreren in het aanbod van Energie en Balans? Dit was in september 2019, niet wetende dat belang van een gezonde leefstijl ruim een half jaar later zo belangrijk zou worden door Covid-19 (Corona).

Via opleidingen bij OPFG (Opleidingsinstituut voor Preventieve en Functionele Geneeskunde) en Sonnevelt Opleidingen ben ik me vervolgens verder gaan bekwamen op het gebied van lichamelijke en geestelijk vitaliteit. Wat ik voor jou hierin kan betekenen, vind je terug op de pagina Vitaliteitscoaching.

Ik ontmoet je graag, voor een massage, een guasha behandeling of een vitaliteitsconsult. Voelt dat nu nog als een brug te ver voor je? Maak dan gebruik van een vrijblijvende, telefonische kennismaking.

Je kunt me bereiken op via Marielle@energieenbalans.nl of telefonisch/WhatsApp tel: 06 - 41 49 28 30.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.