Spring naar inhoud

Even voorstellen

Mariëlle Weekhout (bouwjaar 1973)

in 2017 wist ik het na het volgen van een aantal cursussen: ik ga een massagepraktijk starten naast mijn baan in loondienst als loopbaancoach. Het was iets wat direct goed voelde vanuit een drive om mensen te helpen met ontspannen.  Kost je dat niet heel veel energie naast je andere baan, vroegen en vragen mensen me nog steeds. Nee, het geeft me juist heel veel energie! Do what you love and love what you do is echt mijn motto.

Guasha therapie kwam vervolgens op mijn pad, een eeuwenoude Chinese schraaptechniek die bij talloze lichamelijke klachten ingezet kan worden maar ook een preventieve werking heeft. Het paste precies bij de behoefte die ik zag bij cliënten maar ook herkende bij mezelf: een andere aanpak van klachten, aanvullend op behandelingen in het reguliere circuit. Na een behandeling voel je écht dat er wat gebeurd is. 

Maar de cirkel was voor mij nog niet rond. Sinds jaren houd ik me uit interesse bezig met zaken die met vitaliteit (voeding, beweging, zingeving, stressbeheersing en positief denken) te maken hebben en ben ik door dingen uit te proberen erachter gekomen wat wel en niet voor mij werkt. En ik zie en spreek vrijwel dagelijks mensen die zich niet (meer) zo vitaal voelen als ze graag zouden willen en niet goed weten hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Dat is ook niet zo gek, want dat vraagt maatwerk en gepuzzel naar de ontbrekende stukjes. Geen enkel lichaam is hetzelfde, dat maakt een mens  ook zo uniek. Wat voor de één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn om dit te integreren in het aanbod van Energie en Balans? Dit was in september 2019, niet wetende dat leefstijl ruim een half jaar later zo belangrijk zou worden door Covid-19 (Corona).

Via opleidingen bij OPFG (opleidingsinstituut voor preventieve en functionele geneeskunde) en Sonnevelt Opleidingen ben ik me vervolgens verder gaan bekwamen op het gebied van lichamelijke en geestelijk vitaliteit. Wat ik voor jou hierin kan betekenen, vind je terug op de pagina Vitaliteitscoaching.

Ik ontmoet je graag, voor een massage, een guasha behandeling of een vitaliteitsconsult. Voelt dat nu nog als een brug te ver voor je? Maak dan gebruik van een vrijblijvende, telefonische kennismaking.

Je kunt me bereiken op via Marielle@energieenbalans.nl of telefonisch/WhatsApp tel: 06 - 41 49 28 30.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.